Cranio Sacraal- en Massage - Boodschap
Een Cranio-Sacrale behandeling gecombineerd 
met lymfe-massage

Het lymfe-systeem stimuleren met Cranio en Lymfe-massage. Afvalstoffen en gifstoffen verwijderen op een ontspannen manier.

Dit helpt bij:
afvoeren van afvalstoffen bv tijdens het vasten
afvoeren  van gifstoffen bv na operatie of medicijngebruik
verbeteren van het immuunsysteem na infectie of virus
het verhelpen/verminderen van het vasthouden van vocht vermindering van chronische vermoeidheidsklachten
in het algemeen ter ondersteuning en ontspanning

Door  een licht ritmische ,“zachte” aanraking op huid en onderhuidsniveau  worden schadelijke stoffen uit de cellen gedrukt. Op het moment van ontspanning veert de cel op en zuigt direct nieuwe voedingsstoffen naar binnen. Zo verbetert de toevoer naar de cellen.
Al dan niet gecombineerd met cranio sacraal technieken is het puur ontspanning en een prachtige manier van 'thuis komen' in je lichaam.

De gecombineerde behandeling
De combinatie van lymfe massage met een cranio sacraal behandeling die ik aanbied, kan een goede vorm voor je zijn. 
Daarom besteed ik hier, afhankelijk van wat het lichaam aangeeft, meestal eerst enige tijd aan, voor ik begin met de cranio sacraal behandeling. Beide technieken vloeien op natuurlijke wijze in elkaar over.
 
Cranio sacraal werk is een even fijngevoelige als eenvoudige, manuele techniek om spanningen in het cranio sacrale systeem vrij te maken. 
We werken met het zenuwstelsel, de vloeistoffen, de botten, de vliezen, de fascia (het bindweefsel) en met de energie van het lichaam. We creëren hierin ruimte en balans, zodat het natuurlijke evenwicht zich kan herstellen. We worden hierin geholpen door het zelfgenezend vermogen van het lichaam, dat niets liever wil dan zijn oorspronkelijke natuur herstellen.
Het is je eigen zelfgenezend vermogen dat het werk doet: je lichaam geeft tijdens een behandeling precies aan wat nodig is voor verlichting of herstel, en doet het op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.